Rješenja za el. plastifikaciju metala

Postupak plastificiranja je vrlo sličan lakiranju osim što je “boja” suhi prah, a ne tekućina. Prah se lijepi za dijelove zbog elektrostatskog nabijanja i uzemljenja dijelova, te se stvrdnjava tijekom primjene topline i kreira plastični omotač oko metalnog dijela.

O NAMA

Tvrtka Klio d.o.o. osnovana je 1993. godine u Zagrebu, kao nastavak dugogodišnjeg radnog iskustva njenih osnivača.
Djelatnost  tvrtke je zastupanje inozemnih tvrtki na području Republike Hrvatske, veleprodaja njihovih proizvoda i pružanje usluga. Od samog početka razvijamo prodaju u više segmenta industrije; Proizvodi za elektrostatsku plastifikaciju metala, proizvodi za označavanje i graviranje, te industrijske trake i ljepila.

U segmentu elektrostatske plastifikacije metala, nudimo kompletna rješenja od uređaja i postrojenja za praškasto lakiranje (sistem ključ u ruke), preko repromaterijala u obliku boja u prahu, sredstva za kemijsku pripremu materijala, pokrivnih temperaturnih traka, do mjernih instrumenata za ispitivanje kvalitete. Naši su partneri svjetski prisutne i priznate firme, poput Tiger Coatings, Austrija, proizvođač praškastih lakova sa proizvodnjom na 4 kontinenta i razgranatom mrežom distributera u 37 zemalja. Zatim, multinacionalna tvrtka Carlisle Fluid Technologies sa brandom MS Oberflachentechnik AG, Švicarska, vodeći proizvođač opreme i sustava za lakiranje metala i ostalih materijala s praškastim bojama, također prisutan na 4 kontinenta putem vlastitih tvrtki i u mnogim drugim zemljama kroz mrežu tvrtki Distributera.