Što čini vrhunskog rukovodioca?

Što čini vrhunskog rukovodioca?

Potreba organizacija- vitalni, zdravi, bistri, optimistični rukovodioci, puni energije.

Vrhunski rukovodioci, najpouzdaniji i najproduktivniji su oni koji izvan radnog mjesta, u osobnom životu, donose pozitivne bihevioralne izbore, koji imaju zdrave životne navike, koji se znaju brinuti o sebi, te koji dolaze na posao puni energije potrebne za rješavanje poslovnih problema.

Rukovodioci su danas izloženi sve većoj razini radnog opterećenja, te visokom stupnju nepredvidivosti, kompleksnosti situacija i stresa, i to svakodnevno. Od rukovodioca to zahtijeva da izvan poslovnog konteksta uspije ostvariti potrebnu regeneraciju.

Tako profesionalnu uspješnost nije moguće odvojiti od osobnog života, jer na primjer briga o zdravlju, što je osobna stvar, utječe u značajnoj mjeri na radnu sposobnost. Ako rukovodioci rade preko svojih zdravih granica, ako se ne hrane zdravo, ako ne spavaju dovoljno, njihov organizam će nužno i vrlo brzo odgovoriti manjkom volje, energije, optimizma, sposobnosti koncentracije i kreativnosti na poslu. Ako je rukovodioc u osobnom životu pod emocionalnim stresom ili u financijskim problemima, to će predstavljati ozbiljnu distrakciju na poslu i otežati kvalitetno odlučivanje. Dok su specifične potrebe pojedinaca različite, posljedice loših izbora u osobnom životu su realne i mogu značajno utjecati na tim, posao i organizaciju.

Organizacijama je u značajnom interesu da rukovodioci donose kvalitetne bihevioralne izbore u van-profesionalnom životu, da se ponašaju na način koji podržava zdravlje i vitalnost, pozitivne osobne odnose kao i financijsku stabilnost. Moglo bi se reći, organizacijama trebaju rukovodioci koji se kvalitetno brinu o sebi – a to znači da uspješno upravljaju sobom i svojim ponašanjima u svim aspektima svoga života.

Ukratko, možemo zaključiti su rukovodioci suočeni s radnim okruženjem, koje s jedne strane donosi nove, nepredvidive i kompleksne probleme koji nemaju standarna rješenja, a s druge strane viski stupanj radnog opterećenja. Od rukovodioca se očekuje samostalnost i proaktivnost u rješavanju problema, ali i kvalitetna briga o vlastitoj regeneraciji, te kvalitetna regulacija ponašanja u cjelini života. Uspješno upravljanje vlastitim ponašanjem, sposobnost izršavanja u skladu s postavljenim ciljievima, u osobnom i profesionalnom životu, temelj je uspješnog ostvarivanja ciljeva. Uz inteligenciju i ekspertno znanje, to je danas jedan od ključnih faktora profesionalne izvrsnosti.
Piše: Adrian Josip Drempetić, prof. psihologije izvršni direktor IDEA Edukacije d.o.o.